ניתוחי הרמת חזה נעשים נפוצים יותר ויותר. מטרתם העיקרית היא שיפור האסתטיקה והעלאת ביטחונן והערכתן העצמית של המטופלות.
הרמת חזה נעשתה פופולארית, בזכות הרצון לשמר את רוח ומראה הנעורים. החזה, אשר בעקבות גיל, מצב העור, דיאטות קיצוניות, מצבים לאחר הריונות, ותורשה מאבד ממבנהו ונפחו, מסב עוגמת נפש לנשים רבות, אשר היו רוצות לראות אותו כפי שהיה בנעוריהן.
לפיכך, הרמת חזה נעשית בגיל בו החליטה האישה כי היא סיימה עם הריונות והנקה עתידיים, בכדי לא לפגוע במראה השד המעוצב. לפני הניתוח יש להתייעץ עם כירורג פלסטי, אשר יוכל לבחון באופן אובייקטיבי האם יש צורך בניתוח מסוג זה. בדרך כלל, המבחן לשד נפול הוא מיקום הפיטמה ביחס לקפל התת שדי (הנמצא בחיבור בין השד לחזה).
ההכנה לניתוח הרמת חזה
בדומה לניתוחים פלסטיים אחרים, גם בניתוח הרמת חזה, יש לפתוח בשיחה פתוחה ובהירה עם המנתח הפוטנציאלי. בשיחה זו יוכל המנתח לעמוד על טיב הציפיות שיש לאישה מתוצאות הניתוח, להעמיד אותה על טעויותיה, ולתאר ולספר לה על הסיבוכים והסיכונים כמו גם היתרונות של ניתוח זה.
לפני הניתוח, יהיה על המטופלת לעבור מספר בדיקות ומדידות, אשר חלקן ייעשו על ידי המנתח וחלקן ייעשו באמצעות בדיקות דם והדמיה.
מעבר לכך, יישקלו סיכוני הניתוח אל מול תנאי והרגלי חיים מסוימים של האישה כמו למשל עישון, או נטילת תרופות כרוניות אחרות. לפני הניתוח יש להקפיד על אי חשיפה לשמש, כמו גם הפסקת נטילת תרופות מדללות דם. יש להקפיד להגיע לניתוח ללא מחלה כלשהי, ולהישאר בצום עד שעת הניתוח.
מהלך הניתוח להרמת חזה
הניתוח עצמו נעשה תחת הרדמה מלאה, ומבוצע על ידי כירורג פלסטי המומחה בנושא זה. החתכים נעשים, לרוב מסביב לפיטמה, כך שהעור העודף יכול להיות מוסר, ולשוות לחזה מראה מורם יותר.
במהלך הניתוח, ישווה המנתח בין שני הצדדים, הן מבחינת אופן הרמתם, גודלם ומיקום הפטמה. במקרה וחתך זה לא מספיק, ייעשה גם חתך מהפטמה כלפי מטה, בכדי להסיר עודף עור גדול ורב יותר.
מעבר להרמת החזה, ישנן נשים אשר מנסות לשלב צורך זה עם צרכים אחרים כמו הקטנה או הגדלה של החזה. באופן כזה הן נהנות מעיצוב שלם של החזה, במידה ובמבנה אשר הן חפצות בו.
שילוב ניתוחים זה מומלץ במיוחד לנשים אשר נפילת השד קרתה בגלל גודלו. במקרה בו נעשית רק הרמת חזה לשד גדול, התוצאה עלולה להיות לא מספקת ואף קצרת טווח. הנפילה עלולה לחזור לאחר פרק זמן מסוים, ולהרוס את תוצאות הניתוח.
סיבוכים וסיכונים
לפני הניתוח, הכירורג יעריך על פי מידת החזה ומורכבות הניתוח, את מידת הצלקות שיהיו. ככל שיש צורך בהסרת עודפי עור, מתיחה ומשיכה, כך יהיה סיכון גדול יותר לחתכים גדולים ולצלקות גדולות יותר.
מידת ריפוי הצלקות תהיה תלויה באופי העור ותכונותיו, אשר בדרך כלל הוא תלוי תורשה. החזרה לפעילות יומיומית לא נעשית באופן מידי, ויש לקחת בחשבון כי ישנה תקופת החלמה לא קלה, ומלווה בכאבים. העור יכול להיראות אדום, נפוח ואף יבש מאד, עד כמספר חודשים מיום הניתוח.
סיבוכים נדירים אשר מתרחשים בעקבות הניתוח עצמו הינם: יצירת נמק או זיהום בפטמה או בעטרה, דימומים, דלקות בצלקות, אובדן התחושה בפיטמה או לחילופין רגישות יתר ופגיעה ביכולת הנקה עתידית.
כל אחד מסיבוכים אלה הינו קשה ובעייתי לטיפול, ולכן יש לפנות לרופא המטפל בכל בעיה המתרחשת. מעבר לכך, בחודשים הסמוכים לניתוח, תהיה המטופלת תחת השגחה ומעקב של הכירורג, לבדיקה עקבית וסדירה.
ראו גם: